Secretele pentru a memora der, die, das mai eficient

Mulți dintre participanții la cursuri îmi spun că aceasta este problema lor cea mai presantă: cum ar trebui să memoreze mai eficient der, die, das.

Iată câteva idei foarte concise care ar trebui să vă ofere o direcție generală despre ce să faceți.

• Este normal să uităm cuvintele. De asemenea, în limba noastră maternă. (Nu ați fost niciodată într-o situație când nu știați ce să spuneți?)

• Nu vom ajunge niciodată la 100%, dar ne putem îmbunătăți performanța de la 45% la 72% (toate cifrele au doar scop ilustrativ)

• Există sute de mii de substantive în limba germană.

• 95% din cuvintele nu le veți folosi nici măcar o singură dată în viață.

• Din restul de 5% (poate 20 000 de cuvinte), există poate 20% pe care le veți folosi în mod regulat (mai des decât o dată pe an).

• În mod logic, ar trebui să le învățați mai întâi.

• Din cei 4000, poate 50% dintre aceștia pot fi deduși corect, uitându-se la terminații. (Terminații feminine: -in, -ung, -schaft, -heit, -keit etc.)

• Acum aveți 2000 de cuvinte cu care să lucrați.

Ce ar trebui să faceți cu ele?

(Ofertă valabilă doar până 7 iulie: Vrei să înveți limba germană cu mine și să plătești doar după rezultate? https://www.thegomethod.org/proba)

1. Marcați toate cuvintele care au un gen gramatic diferit în limba dvs. maternă. (Dacă limba dvs. maternă este engleza, vestea proastă este că trebuie să includeți toate cuvintele).

2. Testați toate cuvintele rămase (poate 800) și marcați toate greșelile.

3. Poate ajungeți la 500 de cuvinte.

4. Marcați toate cuvintele pe care le-ați folosit în limba dvs. maternă cel puțin o dată în ultimele două săptămâni.

5. Obțineți o listă finală de poate 100-200 de cuvinte.

6. Memorați der / die / das pentru acele cuvinte folosind aplicații precum „Anki” sau tehnici mai tradiționale. Aceasta este o sarcină foarte fezabilă.

7. Ar trebui să repetați periodic pașii 2-5.

Cum obțineți aceste liste inițiale?

• Ele depind de profesia și interesele dvs.

• Există pe internet o mulțime de liste cu termeni profesioniști pentru tot felul de locuri de muncă.

• Faceți o listă de cuvinte pe care le folosiți în mod specific în viața dvs. privată. Poate vă place să pescuiți. Sau colectați pietre, fluturi sau jucării.

Acum, majoritatea celor care învață limba germană nu vor face cele de mai sus. De ce? Este nevoie de investirea unui anumit timp la început. Și mulți dintre noi nu doresc să acorde prioritate. Ei cred: Am nevoie să știu totul sau nimic.

---

Vrei abonament gratuit la grupul meu de Facebook pentru a învăța limba germană? Acolo, vei primi actualizări la articolele mele. Și mă poți întreba orice are legătură cu învățarea germană.

https://www.facebook.com/groups/380160425489622

Ofertă valabilă doar până 7 iulie: Vrei să înveți limba germană cu mine și să plătești doar după rezultate? https://www.thegomethod.org/proba  

Gerhard Ohrband este lector în psihologia muncii și organizațională, profesor de germană și autor din Hamburg / Germania, domiciliat în Moldova.

 

 

 


Comments

Popular posts from this blog

Cele mai bune dicționare online german-german și funcțiile lor secrete

Cum să memorezi mai bine cuvintele noi?

Cum să nu mai pierzi timpul în timp ce înveți limba germană