Tehnica pentru dezvoltarea unei pronunții perfecte

Tehnica ”karaoke” 

Această tehnică constă în simpla vorbire în același timp cu un fișier audio. Poate fi orice: un film, un talk show sau dialoguri de pe CD-ul manualului.

Este ca și cum ai cânta la o melodie. Auzi imediat când cânți o notă greșită. De-a lungul timpului, veți afla cum să vă corectați automat.

Am auzit că unii actori de teatru practică aceeași metodă. Pentru a învăța și memora un rol nou, vorbesc cu casete înregistrate.

Deși foarte eficient în învățarea unui accent țintă, pare dificil pentru mulți cursanți să mențină tehnica acasă ca o practică zilnică. Poate că ne simțim prostești făcând asta, mai ales când este altcineva în jur.

Sfaturi

• Nu vă lăsați descurajat la început. Aceasta este o tehnică destul de dificilă. Nu aspirați la o imitație perfectă încă de la început. Începeți doar să imitați sunete, aproximativ. Astăzi 1%, mâine 1,5% și așa mai departe ...

• Nu încercați să înțelegeți tot ce spune modelul. Scopul acestui exercițiu este mai degrabă de a dezvolta o intuiție pentru melodia limbii și sunetele limbii dvs. țintă.

• Căutați întotdeauna materiale și modele diferite, astfel încât să nu deveniți fixați cu o anumită voce.

• Variați între modelele ușoare și provocatoare.

• Imaginați-vă că stați pe o placă de surf. La început, veți cădea în mod repetat, dar cu timpul, veți rămâne pentru perioade tot mai lungi pe (sau sub) val.

• Multe aplicații (și YouTube) vă permit să reduceți (sau să creșteți) viteza. Dacă învățați o limbă cu sunete foarte complicate, începeți prin a reduce viteza la 50% sau chiar mai mult. Alternativ, dacă sunteți deja bun la 100%, de ce să nu creșteți la 150% sau mai mult?

Sfaturi specifice

(Vrei să înveți limba germană cu mine și să plătești doar după rezultate? https://www.thegomethod.org/proba)

Canalul de televiziune german Deutsche Welle are un format de știri numit „Langsam gesprochene Nachrichten”. Acesta este un material ideal pentru practicarea tehnicii karaoke. Ei pun la dispoziție și textul scris. Vă sugerez să începeți să exersați fără text. Apoi repetați fiecare segment în timp ce priviți textul.

Asigurați-vă că modelul dvs. pentru karaoke are un accent standard sau, dacă acesta este obiectivul dvs., accentul pe care doriți să-l imitați.

Care este clubul dvs. de fotbal german preferat? Urmăriți filme documentare despre club și interviuri cu jucători proeminenți.

Pentru cursanții avansați de germană:

Exersați cu talk-show-uri în care oamenii se întrerup frecvent sau vorbesc unul peste celălalt. Iată numele celor mai populare emisiuni de discuții din Germania (indiferent de calitatea lor jurnalistică):

Hart aber fair, Maischberger, Anne Will, Maybrit Illner, Markus Lanz

Majoritatea episoadelor lor le puteți găsi pe Youtube.

Pe http://www.deutschlandfunk.de puteți găsi multe programe radio profesionale în limba germană.

---

Vrei abonament gratuit la grupul meu de Facebook pentru a învăța limba germană? Acolo, vei primi actualizări la articolele mele. Și mă poți întreba orice are legătură cu învățarea germană.

https://www.facebook.com/groups/380160425489622

Sunt psiholog (M.A. de la Universitatea din Hamburg) și profesor de limbă din Hamburg / Germania. În prezent locuiesc în Republica Moldova.

 

 

 

 

 

 

 

Comments

Popular posts from this blog

Cele mai bune dicționare online german-german și funcțiile lor secrete

Cum să memorezi mai bine cuvintele noi?

Cum să nu mai pierzi timpul în timp ce înveți limba germană