Cum să găsiți parteneri de conversație nepericuloși pentru a vă practica limba germană

Mulți oameni gândesc așa: De îndată ce voi fi în Germania (sau Austria, sau Elveția sau Liechtenstein), voi avea oportunități nelimitate de a vorbi în germană cu populația locală.

Realitatea este adesea destul de diferită. Mai ales dacă locuiți în orașe mai mici, veți vedea în curând că majoritatea familiilor rămân în casele lor după ora șapte. Străzile sunt goale. Și, de multe ori, singurii germani nativi pe care îi veți găsi sunt alcoolici în apropierea gării (îmi pare rău că sunt incorect din punct de vedere politic ...).

La fel ca în cazul întâlnirilor romantice, găsirea partenerilor de conversație prin internet poate fi destul de periculoasă (sau cel puțin neplăcută), nu numai dacă sunteți femeie.

Care este solutia?

Ce cautați? Majoritatea oamenilor ar fi de acord cu următoarele. „Vreau să găsesc germani care sunt educați în mod rezonabil, bine educați și nu neapărat interesați doar să flirteze cu străini atrăgători”.

Iată câteva idei:

(Doriți un abonament gratuit la grupul meu de Facebook pentru a învăța limba germană? Acolo, veți primi actualizări la articolele mele. Și mă puteți întreba orice are legătură cu învățarea germană. https://www.facebook.com/groups/380160425489622 )

În brutării, adesea integrate în supermarketuri mai mari, în special persoanele în vârstă își petrec diminețile bând cafea și citind „Bild”. Vor fi de obicei destul de deschiși pentru a purta o conversație. Comentariile la ultimele titluri de ziar sunt un început excelent de conversație.

În fiecare sat, există asociații și cluburi pentru sport, sau pentru cele mai diverse hobby-uri sau interese. Chiar dacă în prezent nu vă angajați în activități similare, majoritatea acestor cluburi vor fi foarte bucuroși să vă arate hobby-ul lor.

Majoritatea bisericilor au coruri bisericești, cu o lipsă cronică de cântăreți.

Puteți face voluntariat pentru Crucea Roșie sau alte organizații sociale.

Toate universitățile au o varietate de ansambluri și grupuri artistice: orchestre, coruri, grupuri de teatru, ansambluri de dans etc. Dacă sunteți destul de bun în acest domeniu, multe nu vor cere să fiți student la universitate.

Care sunt recomandările și experiențele dvs. în acest domeniu? Vă rog să-mi trimiteți un mesaj sau să scrieți un comentariu aici!

---

Vrei să înveți limba germană cu mine și să plătești doar după rezultate? https://www.thegomethod.org/proba  

Sunt psiholog (M.A. de la Universitatea din Hamburg) și profesor de limbă din Hamburg / Germania. În prezent locuiesc în Republica Moldova.

 

 

 

 

 

 

 

Comments

Popular posts from this blog

Cele mai bune dicționare online german-german și funcțiile lor secrete

Cum să memorezi mai bine cuvintele noi?

Cum să nu mai pierzi timpul în timp ce înveți limba germană