Teoria relativității pentru învățarea limbii germane

La școală, eram foarte prost la fizică. Încă sunt. Dar, știu următoarele. Timpul nu este egal cu Timpul. Cel puțin, când vorbim de timpul pentru învățarea limbii germane. 

Mai ales în țările din Asia de Est, mulți părinți cred că cu cât copiii merg mai mult la școală, cu atât vor deveni mai inteligenți. Este mai mult o normă decât o excepție faptul că un copil trebuie să studieze 14 ore pe zi (inclusiv, a face temele). Am avut mulți studenți online din țări cu o astfel de „etică a studiului” și pot afirma că cei mai mulți dintre ei sunt foarte epuizați de energie mentală. Ei au adesea probleme în a înțelege chiar și cele mai simple concepte din gramatica germană.

Deoarece fiecare zi are 24 de ore, trebuie să fim mai strategici în ceea ce privește lecțiile noastre de germană. Regula 80/20 spune că 20% din activități vor da 80% din rezultate. Este valabil și invers: 80% din activități vor da doar 20% din rezultate.

Ce crezi?

Doriți un abonament gratuit la grupul meu de Facebook pentru a învăța limba germană? Acolo, veți primi actualizări la articolele mele. Și mă puteți întreba orice are legătură cu învățarea germană. https://www.facebook.com/groups/380160425489622

În următoarele scenarii, un student poate alege între trei opțiuni. Timpul total pe care îl petrece studiind va fi același pentru toate opțiunile. Rezultatele vor fi aceleași în toate cazurile?

1. Peste o lună, Maria va avea interviuri de angajare în Elveția ca asistentă medicală. Ca pregătire, se uită la televizor 2 ore pe zi.

A) Știrile de pe canalele TV germane (DW, ZDF etc.)

B) Doar televiziunea elvețiană

C) Doar televiziunea elvețiană, dar mai ales seriale despre spitale și talk-show-uri despre subiecte medicale.

2. Victor vrea să se pregătească pentru un test oficial de germană (Goethe B2, sau Test DaF).

A) Citește literatură clasică germană.

B) Citește ziare și reviste.

C) Citește basme

3. Alina își dorește să lucreze ca coordonator de proiect unde va trebui să cheme alte persoane pe parcursul întregii zile. De cele mai multe ori, 

A) Ea completează exerciții din manualul ei.

B) Ea folosește o aplicație pentru a învăța cuvinte noi.

C) Ea exersează să vorbească liber, înregistrându-se pe telefonul mobil și ascultându-se.

4. Igor vrea să-și îmbunătățească gramatica.

A) Începe repetat totul în manuale de la A 1.1 la C 2.2, pas cu pas.

B) Vorbește cu vorbitori nativi germani.

C) Face o listă cu greșelile sale tipice și face exerciții axate exclusiv pe acestea.

---

Limba germană cu mine la doar 50 de Cents pe săptămână. Învațăți să vorbiți liber și să scapați de greșeli cu metoda cu care eu personal am învățat 20 de limbi străine. https://www.thegomethod.org/servicii/materiale/

Află cum poți beneficia de ajutorul meu: https://www.thegomethod.org/servicii/limba-germana/

Sunt psiholog (M.A. de la Universitatea din Hamburg) și profesor de limbă din Hamburg / Germania. În prezent locuiesc în Republica Moldova.

 

 

 

 

 

 

 

Comments

Popular posts from this blog

Cele mai bune dicționare online german-german și funcțiile lor secrete

Cum să memorezi mai bine cuvintele noi?

Cum să nu mai pierzi timpul în timp ce înveți limba germană