Strategii pentru învățarea gândirii în limba germană

Orice act de vorbire, inclusiv în limba noastră maternă, are nevoie de un gând precedent. Cu cât gândim mai clar, cu atât vorbirea noastră devine mai corectă și mai convingătoare.

Pentru mulți dintre noi, acest proces cognitiv a devenit automat într-un asemenea grad încât nu îl mai percepem conștient.

Un motiv pentru frica de scenă sau teama de a vorbi în public este că situația ne obligă să facem ceva conștient pe care îl facem de obicei în mod automat. În acel moment, simțim că nu mai știm cum să producem propoziții și sunete în mod intenționat.

În afară de, poate, meditori experimentați și maeștri Zen, majoritatea dintre noi avem un dialog interior constant. Mintea noastră este o vorbărie, care comentează tot ceea ce facem și experimentăm.

De ce nu canalizați acest proces în germană? Acest lucru vă poate economisi mult timp. Dacă aveți doar 10% din procesele dvs. normale de gândire traduse în germană, veți avea o practică de neprețuit.

• Începeți doar cu câteva propoziții, dar faceți-o de mai multe ori pe parcursul zilei. Imaginați-vă că cineva vă sună doar pentru a pune una sau două întrebări.

• Practicați acest lucru într-un mediu sigur, nu în timp ce conduceți sau în timp ce traversați strada.

• Provocați gânduri cu întrebări generice și deschise ca acestea: „Ce trebuie să fac în continuare? Cum îți place XYZ? De ce nu …?" Vedeți mai jos o listă de declanșatoare în limba germană.

• Comentați tot ce auziți și vedeți în timpul zilei.

• Imaginați-vă clar sunetele cuvintelor din cap, ca atunci când aveți un cântec în cap. Încercați să vă imaginați gândurile vorbite exact în accentul modelului dvs. personal.

Iată o listă de declanșatoare pe care le puteți folosi în gândirea voastră. Vă puteți imagina, de asemenea, pe cineva cunoscut care vă pune una sau mai multe dintre următoarele întrebări.

(Doriți un abonament gratuit la grupul meu de Facebook pentru a învăța limba germană? Acolo, veți primi actualizări la articolele mele. Și mă puteți întreba orice are legătură cu învățarea germană. https://www.facebook.com/groups/380160425489622)

Wie geht es dir gerade?

Was machst du gerade?

Was sind deine Pläne für heute/für diese Woche?

Was hast du heute bis jetzt alles so geschafft?

Wie findest du ... (...den Mann/die Frau da drüben; dieses Auto hier; das Gebäude dort, etc.)?

Was denkst du? Warum ... (... geht dieser Mann/diese Frau so langsam/so schnell/so komisch; ist heute so viel Verkehr; lächelt die Verkäuferin nicht)?

 

Mai ales ultimul tip de întrebări vă va ajuta să îi înțelegeți mai bine pe ceilalți și să dezvoltați empatia. Acestea sunt abilități vitale, cu atât mai mult într-o țară străină în care vă puteți baza mai puțin pe reflexele sociale pe care le-ați învățat în țara de origine.

Cu toate acestea, nu exagerați. Este bine să ne gândim câteva minute pe zi în limba germană. Ar trebui să rămână un lucru plăcut și relativ ușor.

---

Vrei să înveți limba germană cu mine și să plătești doar după rezultate? https://www.thegomethod.org/proba  

Sunt psiholog (M.A. de la Universitatea din Hamburg) și profesor de limbă din Hamburg / Germania. În prezent locuiesc în Republica Moldova.

 

 

 

 

 

 

 

Comments

Popular posts from this blog

Cele mai bune dicționare online german-german și funcțiile lor secrete

Cum să memorezi mai bine cuvintele noi?

Cum să nu mai pierzi timpul în timp ce înveți limba germană