Cum te poți pregăti pentru testele de limba germană, chiar dacă ai anxietate față de teste?

Majoritatea dintre noi au un nivel cel puțin moderat de anxietate atunci când trebuie să facem un test. Pentru unii acest lucru este destul de debilitant. 

Iată câteva idei care poate vă vor îmbunătăți performanța la testele de limba germană.

• Practicați pentru test in situatii de mare stres. Cei mai mulți dintre noi doresc să învețe pentru teste în condiții optime: merg la bibliotecă sau își pun căștile. Faceți exact invers! Învățați în medii zgomotoase. Căutați pe Youtube „zgomot de construcție” sau „efect de plâns cu bebeluși”. Exersați-vă să vorbiți germană atunci când sunteți foarte obosit sau după o situație foarte emoțională.

Doriți un abonament gratuit la grupul meu de Facebook pentru a învăța limba germană? Acolo, veți primi actualizări la articolele mele. Și mă puteți întreba orice are legătură cu învățarea germană. https://www.facebook.com/groups/380160425489622

• Înregistrați-vă cu telefonul mobil în fiecare zi.

• Identificați-vă punctele slabe. Exersați doar acele aspecte care vă rețin.

• Ascultați cel mai dificil material audio disponibil: în mod ideal, talk-show-uri, unde sunt mai multe persoane care vorbesc repede și care se întrerup reciproc.

• În general: faceți situația de antrenament și materialele de antrenament mult mai grele decât testul propriu-zis.

• Încercați să extrageți esența diferitelor tipuri de exerciții și creați-vă propriile mini-teste. Faceți în fiecare zi unul dintre propriile teste. Exemplu: Majoritatea exercițiilor de vorbire sunt astfel. Trebuie să ascultați un scurt segment (de obicei, dintr-un interviu sau dintr-un talk show). După aceea, aveți la dispoziție 5-10 minute pentru a) să rezumați ideile principale, b) să vă gândiți la argumente pro și contra, c) să spuneți altora cum se leagă acest subiect cu propria situație și/sau cu țara de origine. Puteți practica acest lucru cu ușurință în fiecare zi.

• Dezvoltați disciplina de a vorbi în propoziții simple, dar proprii.

---

Limba germană cu mine la doar 50 de Cents pe săptămână. Învațăți să vorbiți liber și să scapați de greșeli cu metoda cu care eu personal am învățat 20 de limbi străine. https://www.thegomethod.org/servicii/materiale/

Vreți să vă îmbunătățiți limba germană cu mine? Din păcate, în următoarele săptămâni, nu am capacitatea de a accepta noi participanți la curs. Dacă doriți să fiți pe lista mea de așteptare, vă rog să-mi trimiteți un e-mail la: gerhard.j.ohrband@gmail.com  . Vă rog să-mi oferiți câteva informații despre nivelul dvs. de limba germană, precum și care este motivația dvs. pentru a învăța limba germană. Vă voi trimite o ofertă de îndată ce va fi ocazia.

Sunt psiholog (M.A. de la Universitatea din Hamburg) și profesor de limbă din Hamburg / Germania. În prezent locuiesc în Republica Moldova.

 

 

 

 

 

 

 

Comments

Popular posts from this blog

Cele mai bune dicționare online german-german și funcțiile lor secrete

Cum să memorezi mai bine cuvintele noi?

Cum să nu mai pierzi timpul în timp ce înveți limba germană