Înveți limba germană cu exerciții sau cu rutine?

Există două moduri fundamentale de a învăța germana: cu exerciții sau cu rutine. 

Majoritatea oamenilor pe care îi cunosc cred că trebuie să rezolve exerciții: din manualul lor sau dintr-o aplicație de pe telefonul mobil. Ipoteza de bază este: cu cât voi face mai multe teme, cu atât voi vorbi mai bine.

Cererea lor standard de la mine ca profesor este: Dăți-ne mai multe exerciții! Unde putem găsi mai multe exerciții?

Problema principală este: modul în care folosim limbajul în fiecare zi nu se corelează cu majoritatea acestor exerciții. În viața reală: cea mai importantă abilitate lingvistică este să poți asambla cuvintele în propoziții. Indiferent dacă scriem sau vorbim: se așteaptă să producem propriile noastre propoziții complete. Ar trebui să fie și ele corecte. Dar ar trebui să fie și flexibile și adaptate situației concrete.

Prin urmare, memorarea dialogurilor întregi, așa cum fac mulți oameni, sau realizarea de exerciții în care găsesc „cuvântul lipsă” nu este o pregătire optimă pentru comunicare în viața reală.

Ce înseamnă să înveți cu rutine?

La fel ca în fitness, sau în multe alte activități practice: aveți un număr limitat de activități pe care le repetați în fiecare zi.

Vreți să vă îmbunătățiți limba germană cu mine? Din păcate, în următoarele săptămâni, nu am capacitatea de a accepta noi participanți la curs. Dacă doriți să fiți pe lista mea de așteptare, vă rog să-mi trimiteți un e-mail la: gerhard.j.ohrband@gmail.com  . Vă rog să-mi oferiți câteva informații despre nivelul dvs. de limba germană, precum și care este motivația dvs. pentru a învăța limba germană. Vă voi trimite o ofertă de îndată ce va fi ocazia.

Pentru a învăța limba germană, acesta ar putea fi:

• Vă scriți jurnalul personal.

• Vă înregistrați cu reportofonul de pe telefonul mobil.

• Învățați cinci cuvinte noi în fiecare zi.

• Ascultați un anumit podcast în fiecare zi.

• Produceți ceva semnificativ în germană: propriul blog sau podcast.

Pe baza a ceea ce produceți în fiecare zi, vă analizați greșelile și exersați acele subiecte gramaticale producând multe propoziții similare și corecte.

---

Limba germană cu mine la doar 50 de Cents pe săptămână. Învațăți să vorbiți liber și să scapați de greșeli cu metoda cu care eu personal am învățat 20 de limbi străine. https://www.thegomethod.org/servicii/materiale/

Doriți un abonament gratuit la grupul meu de Facebook pentru a învăța limba germană? Acolo, veți primi actualizări la articolele mele. Și mă puteți întreba orice are legătură cu învățarea germană. https://www.facebook.com/groups/380160425489622

Sunt psiholog (M.A. de la Universitatea din Hamburg) și profesor de limbă din Hamburg / Germania. În prezent locuiesc în Republica Moldova.

 

 

 

 

 

 

 

Comments

Popular posts from this blog

Cele mai bune dicționare online german-german și funcțiile lor secrete

Cum să memorezi mai bine cuvintele noi?

Cum să nu mai pierzi timpul în timp ce înveți limba germană