Mit - Multă practică este suficientă pentru a vorbi bine germană

Încercați să faceți câteva cercetări: câți jucători profesioniști de fotbal (sau baschet, hochei pe gheață, tenis etc.) joacă doar meciuri și nu participă niciodată la niciun antrenament? Câți muzicieni sau actori profesioniști fac doar spectacole live și nu participă niciodată la nicio repetiție? 

Răspunsul: Nu veți găsi niciun profesionist care să facă asta. Dar, veți găsi câțiva jucători și muzicieni amatori care o fac.

Ce legătură are asta cu învățarea limbii germane?

Mult! Pentru că mulți cursanți de limbi străine primesc exact același sfat. „Este suficient să exersezi în situații din viața reală. Nu trebuie să te antrenezi.”

De ce ar trebui să funcționeze acest lucru cu învățarea limbilor străine, dacă acesta este un sfat extrem de prost pentru orice alt tip de performanță?

Am dovada supremă că acest lucru nu funcționează. Merge asa.

Doriți un abonament gratuit la grupul meu de Facebook pentru a învăța limba germană? Acolo, veți primi actualizări la articolele mele. Și mă puteți întreba orice are legătură cu învățarea germană. https://www.facebook.com/groups/380160425489622

Cunoști oameni din țara ta de origine care vorbesc prost limba ta maternă? Sau: oameni care ar fi o jenă la radioul sau la televiziunea națională din cauza gramaticii lor proaste?

Cu siguranță cunoști cel puțin o persoană. Chiar dacă este cineva, te întâlnești în autobuz sau la piață. Sau i-ai văzut la reality show-uri.

Acum, cum trăiesc acei oameni? Ei locuiesc în mănăstiri, cu un jurământ de tăcere? Cel mai probabil nu. Cel mai probabil, ei vorbesc chiar mai mult decât tine. Ei vorbesc în fiecare zi. An după an. S-au îmbunătățit abilitățile lingvistice prin această „practică”? Asta rămâne discutabil.

Deci, de unde provine acest sfat rău?

1. De la oameni care sunt frustrați de cursurile de limbi convenționale.

2. De la oameni care cunosc doar două moduri de a învăța o limbă: fie practică în viața reală, fie exerciții de gramatică plictisitoare pe hârtie (sau pe o aplicație).

3. De la oameni, adesea din familia ta extinsă, care cred că astfel de sfaturi îi fac să arate deștepți. „Nu am nevoie de niciun antrenament. Sunt atât de talentat încât am învățat germana doar vorbind cu alți oameni.”

Gândește-te la asta: dacă chiar și cel mai talentat, bine plătit și foarte apreciat fotbalist din lume nici nu s-ar gândi să nu se antreneze niciodată înainte de un meci, de ce ar trebui să-ți asumi riscul?

---

Limba germană cu mine la doar 50 de Cents pe săptămână. Învațăți să vorbiți liber și să scapați de greșeli cu metoda cu care eu personal am învățat 20 de limbi străine. https://www.thegomethod.org/servicii/materiale/

Află cum poți beneficia de ajutorul meu: https://www.thegomethod.org/servicii/limba-germana/

Sunt psiholog (M.A. de la Universitatea din Hamburg) și profesor de limbă din Hamburg / Germania. În prezent locuiesc în Republica Moldova.

 

 

 

 

Comments

Popular posts from this blog

Cele mai bune dicționare online german-german și funcțiile lor secrete

Cum să memorezi mai bine cuvintele noi?

Cum să nu mai pierzi timpul în timp ce înveți limba germană