Cum ți-ar placea să cumperi azi la magazin - la prețurile din 2013? Sau: Cum discriminez eu în favoarea elevilor mei vechi.

De azi, 25 ianuarie, am majorat prețurile la cursurile de comunicare în germană. De la recent 165 Euro la 185 de Euro. Șocant? Mai jos, îți voi da o veste mai pozitivă.

Cum motivez eu prețurile actuale?
Noi, la moment, deja facem ceea ce se face în Germania la workshop-uri/training-uri de comunicare profesională: pentru manageri, negociatori sau vânzători. Prețurile pentru așa formări, desigur, variază, pentru oferte standard între 50 – 150 Euro pentru 90 de minute. La mine, sunt 20 (!) de ședințe de 90 de minute.
Apoi, nu știu câți formatori în Germania vorbesc și română, și pot înțelege exact ce anume ai vrut să spui, de fapt. Să nu vorbim de o experiență de 20 de ani în mediul diplomatic și de afaceri, în cele mai diferite industrii.
Și: 2 metode cum să apreciezi corect valoarea unui curs.
1. La școala A, cursul costă 150 de Euro și îți trebuie 6 niveluri ca să depășești bariera/frica de comunicare la lucru/te poți prezenta la interviu de angajare. La școală B, cursul costă 185 de Euro și îți trebuie 4 niveluri. Facem calculul: 150 x 6 niveluri = 900 Euro pentru școala A; 185 x 4 = 740 Euro pentru școala B. Acum, poți spune că o diferență de 160 de Euro nu e mare. Dar: o diferență de 2 niveluri înseamnă și o diferență în timpul de învățare, adică cca 6 luni. Dacă ai lucra de 6 luni mai devreme într-o funcție nouă, ai câștigă deja câteva mii de Euro în plus. Sau, ai putea învăța în aceste 6 luni o altă deprindere profesională necesară. Sau: ai putea să petreci mai mult timp cu familia...
2. Dacă scopul tău este să treci un interviu de angajare sau să vorbești încrezător cu clienți și cu colegii la lucru, care curs de pregătește mai bine: Cursul A unde, în primul rând faceți exerciții pe hârtie, sau Cursul B la care la fiecare lecții joci diferite situații de comunicare la lucru, le filmezi și analizezi fiecare dată performanța ta/greșelile tale?
Și acum știrile bune.
1. Dacă ești actualmente deja elevul meu, prețul tău rămâne ”înghețat”, indiferent de câte scumpiri o să mai fie.
2. Dacă niciodată n-ai învățat la mine, dacă te înscrii la un curs până pe dată de 7 februarie 2023, mai beneficiezi de prețul actual.
3. Și, dacă cândva ai fost elev la mine și te înscrii la un curs până pe dată de 7 februarie 2023, plătești doar prețul care l-ai plătit la ultimul curs cu mine, chiar dacă a fost cu 10 ani în urmă!
Dacă citești acest mesaj după 7 februarie: Am oferte speciale pentru oricine care este foarte motivat să învețe și care îmi poate dovedi că este într-o situație financiară grea. Întreabă-mă.
Succese!
Gerhard

Comments

Popular posts from this blog

Cele mai bune dicționare online german-german și funcțiile lor secrete

Cum să memorezi mai bine cuvintele noi?

Cum să nu mai pierzi timpul în timp ce înveți limba germană